הבניין ברחוב ואליצוב: הקרב על הבית של משורר גטו ורשה
ולדיסלב שלנגל ידע מה קורה ליהודים שמגורשים מזרחה. הוא כתב על כך עד שנרצח במהלך המרד והסתיר את שיריו. כעת, עיריית ורשה רוצה למכור את ביתו בלב האזור שבו היה הגטו היהודי. מדריכים בפולין פועלים על מנת לשמר את הבית: "השירים שלו כל כל חזק ומשמעותיים"
אורי, בעז, טל ועידו הם לא רק חברי להקת "אל המשורר" הם קודם כל אנשי חינוך. חברים מתנועת הנוער שהפכו למדריכים בעצמם וחברים ב"דרור ישראל", עובדים היום עם נוער משכבות מוחלשות, ומדריכים משלחות לפולין - כך הכירו את ולדיסלב שלנגל.
שלנגל היה משורר יהודי-פולני שפעל בזמן מלחמת העולם השנייה. הוא כתב על המתרחש בגטו ובמסעות המוות של היהודים והסתיר חלק מכתביו. עד שנרצח על ידי הנאצים במהלך המרד בגטו הוא גר ברחוב ווליצוב 14, אחד משלושה הבניינים האחרונים שנותר על תלו מאז.
בימים אלו רוצה עיריית ורשה להרוס את הבית על מנת לפנות מקום לבניין חדש. מולה התייצבו "אל המשורר". כשעולים לקומה העליונה ומביטים החוצה - מבינים את הסיפור של ורשה כיום. על המגרש ממול, הדחפורים כבר עלו. יש יותר ויותר פאבים, מסעדו ובתי קפה בעיר. ורשה היא עיר בתנופה, הצד המתפתח של אירופה. אלפי ישראלים נוהרים לשם - בילויים ושופינג זה שם המשחק.
הלהקה מנגנת באמצע הכיכר ולא מניחה לפניה כובע למטבעות. חבריה שרים כדי שאנשים ידעו, כדי שיגיעו להופעת המחאה שלהם בערב, כדי שירימו קול למען האיש שכתב את השיר, עבורם למנוע את הריסת הבניין זו שליחות.
"בפעם הראשונה שהדרכתי הקראתי לחניכים שיר של שלנגל. זה תמיד ניקר איך השירים שלו כל כך חזקים ומשמעותיים אבל אף אחד לא מכיר אותם", מסכם בעז.